Δήμος Ανατολικής Μάνης


Εγκαινιάστηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης

Ο Αγιασμός των εγκαινίων τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ', o οποίος συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου για τη Μάνη.

Ειδικότερα, το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής: «4 Μαΐου 2019. Μια ιστορική στιγμή για τη Μάνη, μια στιγμή στη πορεία του τόπου μας, που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεκατρία χρόνια μετά την αρχική μελέτη, το Κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης εγκαινιάζεται, σε κλίμα γιορτής, με το Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ν. Ανδρεάκο να πετάει τη μπάλα για το πρώτο επίσημο τζάμπολ.

"Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που έχει την δική του διαδρομή στο χώρο και στον χρόνο. Το Κλειστό Γυμναστήριο κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από την εξέλιξη της ζωής και της κοινωνίας. Κατασκευάστηκε για να εκσυγχρονίσει τις υποδομές μας. Ως Δημοτική Αρχή του τέως Δήμου Οιτύλου οφείλαμε - διότι έτσι νοιώθουμε εμείς να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες για σύγχρονη άθληση των μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Αρεόπολης. Και μάλιστα με τρόπο που να μην απαιτεί να μετακινούνται μακριά από το Σχολείο τους. Να είναι δίπλα τους", ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Δήμαρχος.
Πέρα της σύγχρονης άθλησης όμως η ανάπτυξη της πόλης απαιτούσε να μετακινηθεί ο Σταθμός των λεωφορείων και η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου από την κεντρική πλατεία, να υπάρχει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, να υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που να μπορεί να φιλοξενήσει Συνέδρια, Εκθέσεις εικαστικού χαρακτήρα, εκδηλώσεις Συλλόγων, συνεστιάσεις κ.λ.π. και φυσικά να μπορεί να φιλοξενήσει με επάρκεια την Τριήμερη Εθνική Τοπική Εορτή της 17ης Μαρτίου 1821, τη μεγάλη γιορτή της Μάνης.
Ο Δήμαρχος εξήγησε αναλυτικά τα στάδια που πέρασε το έργο από το 2006 που αγοράστηκε το οικόπεδο, έως το 2018 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του και σημείωσε ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από ιδίους πόρους του Δήμου και έκλεισε την ομιλία του συγκινημένος αναφέροντας «Το έργο αυτό αναβάθμισε τις υποδομές όλης της Μέσα Μάνης και ως εκ τούτου έχει υπερτοπική σημασία. Η Αρεόπολη και όλη η Μάνη αποκτά ένα κόσμημα το οποίο αναβαθμίζει τον τόπο μας. Ένα κόσμημα που σήμερα όλοι καμαρώνουμε γι’ αυτό. Σας το παραδίδω. Είναι πλέον δικό σας. Σας ανήκει! Αγκαλιάστε το! Αγαπήστε το! Φροντίστε το!».
Στα εγκαίνια τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και Επίτιμος Πρόεδρο της FIBA EUROPE κ. Γεώργιος Βασιλακόπουλος ενώ υπήρξαν βραβεύσεις για μεγάλες προσωπικότητες της καλαθοσφαίρισης και συγκεκριμένα για τον Προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών κ. Αθανάσιο Σκουρτόπουλο καθώς και για τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μέλος της ΕΟΚ κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο ο οποίος έχει σταθεί αρωγός για το Δήμο Ανατολικής Μάνης στον τομέα του αθλητισμού. Παράλληλα τιμήθηκαν τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ.κ. Βασίλειος Βερούτης, Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, Δημήτριος Κουράκος, Γεώργιος Ρουμπάκος και Τσιριβάκος Πέτρος για τη  σημαντική συνεισφορά τους στην υλοποίηση του έργου. Τέλος, τιμήθηκε ο κ. Κώστας Καλαποθαράκος, η ψυχή της καλαθοσφαίρισης στη Μάνη, ένας υποδειγματικός προπονητής που υπερβάλλει εαυτόν και καταθέτει τη ψυχή του στο Κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης ώστε η λειτουργία του να ξεπερνά καθημερινά τις προσδοκίες μας.
Ο Αγιασμός των εγκαινίων τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ', o οποίος συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου για τη Μάνη.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα ανάμεσα σε μεικτές ομάδες παίδων Δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Διοικητής 3ου Τάγματος Γυθείου Αντισυνταγματάρχης κα. Παναγιώτα  Φραγκιάδου, ο Διοικητής Α.Τ. Αρεόπολης κ. Βασιλάκος Γεώργιος, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρεόπολης κ. Λεωνίδας Καραντζής, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου κ. Μπαλιτσάρη Ανθή, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος των κατασκευαστικών εταιριών καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Ευχαριστούμε πολύ το Κ.Υ. Αρεόπολης για την ιατρική κάλυψη του αγώνα, τη Φιλαρμονική και το Χορευτικό του Δήμου Ανατολικής Μάνης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αρεόπολης για την υποστήριξη τους καθώς και τα στελέχη του Δήμου που συνέβαλλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης».

=====