Δευτέρα 14/1/2019

Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο μεγάλος δάσκαλος, ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Καργάκος.
Ο Σαράντος Καργάκος γεννήθηκε το 1937 στο Γύθειο Λακωνίας.
Από τα φοιτητικά του χρόνια αρθρογραφούσε σε εφημερίδες και περιοδικά. Είχε δημοσιεύσει 75 βιβλία. Μεταξύ των βιβλίων του διακρίνονται οι γλωσσικές μελέτες «Αλαλία» και «Αλεξία», η ιστορική μελέτη «Από το μακεδονικό ζήτημα στην εμπλοκή των Σκοπίων», οι συλλογές δοκιμίων «Προβληματισμοί: Ένας διάλογος με τους νέους (6 τόμοι) και Κινούμενη άμμος», το δίτομο ιστορικό έργο «Ιστορία του ελληνικού κόσμου και του μείζονος χώρου», η επίσης ιστορική μελέτη «Αλβανοί - Αρβανίτες - Έλληνες», η ογκώδης μονογραφία «Αλεξανδρούπολη, μια νέα πόλη με παλιά ιστορία» και η πολιτική μελέτη «Παγκοσμιοποίηση: Προς ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα εξουσίας».
Πρόσφατα έργα του: «Το αγκάθι των Σκοπίων» (2018), «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος» (2017), «Η αυτοκρατορία της Κωνσταντινουπόλεως» (2017), «Μέγας Αλέξανδρος» (2015).
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 11.15 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, έναντι 2ου Νεκροταφείου Αθηνών.
======