Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης - 31/12/2018


Η ευλογία της πρώτης Βασιλόπιτας στον Ι.Ν Αγ. Βασιλείου Σπάρτης

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της εορτής του Αγίου Βασιλείου, στον φερώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό στις εργατικές κατοικίες Σπάρτης, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών και των δύο ιεροδιακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον πάντα μεστό νοημάτων και μελίρρυτο λόγο του αναφέρθηκε στα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την βιοτή και το πολυποίκιλο έργο του Μ. Βασιλείου. Κατακλείοντας την ομιλία του, ευχήθηκε στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή για το νέο έτος.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε, ως είθισται, την πρώτη Βασιλόπιτα του νέου έτους. Ακολούθησε η διανομή των κομματιών και η ανταλλαγή ευχών.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δήμου Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου και ο αναπληρωτής Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης.

======