Δαβάκης για την Νοσηλευτική Σπάρτης


Δαβάκης για τη Νοσηλευτική Σχολή Σπάρτης : " H Νοσηλευτική ανήκει στη Σπάρτη ! "

 

Mε αφορμή το πόρισμα που ήλθε στη δημοσιότητα για το μέλλον της Νοσηλευτικής Σπάρτης, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης με σημερινή του (28/11/2018) δήλωση αναφέρει : "Εμφανίστηκε τελικά το Πόρισμα της ομάδας εργασίας για την οποία μιλούσε ο κ. Γαβρόγλου στην Επίκαιρη Ερώτησή μου πριν από 10 ημέρες στη Βουλή. Προτείνει τη μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής από τη Σπάρτη στη Τρίπολη. Τώρα ήλθε η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για τη Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Υπουργού: «Είναι προφανές ότι δεν θα πάμε στην όποια δραματική λύση πριν εξαντλήσουμε τις δυνατότητες αναβάθμισης ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. Αυτό δηλαδή σημαίνει ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ». Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ!"

Ακούστε επίσης τι δήλωσε ο κ. Δαβάκης στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm

Αξίζει να θυμηθούμε και την προ ημερών (16/11/2018) επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή που είχε καταθέσει ο κ. Δαβάκης και ζητούσε την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής της Σπάρτης από τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Δαβάκης εξέθεσε τους λόγους που δικαιολογούν την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στη Σπάρτη και ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό να επιδείξει πολιτική βούληση για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Σπάρτης, ούτως ώστε να ασκείται απρόσκοπτα η κλινική εκπαίδευση των φοιτητών του Τμήματος.

Ο υπουργός απάντησε στο Λάκωνα βουλευτή ότι δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις, καθώς έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για να μελετήσει το ζήτημα και αναμένεται η έκδοση σχετικού Πορίσματος. Στη δευτερολογία του ο κ. Δαβάκης υπογράμμισε την αναγκαιότητα της παραμονής της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη, που είναι συνυφασμένη με την αναβάθμιση της κλινικής εκπαίδευσης των φοιτητών, η οποία αποτελεί βασική ευθύνη της Πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου Υγείας, ζητώντας από τον κ. Γαβρόγλου την παρέμβασή του σε αυτό.

Στην απάντησή του, ο κ. Γαβρόγλου δεσμεύθηκε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προσπαθειών αναβάθμισης της Νοσηλευτικής Σπάρτης, προτού η Πολιτεία καταφύγει στη «δραματική», όπως τη χαρακτήρισε, λύση της απομάκρυνσής της από την πόλη.

Δείτε το video

=======