Επικαιρότητα


Η ημερίδα στον Δήμο Ευρώτα «Βία Κατά Των Γυναικών : Αίτια, Μορφές, Στερεότυπα, Αντιμετώπιση»

Με σημαντική απήχηση στην τοπική κοινωνία υλοποιήθηκε η Ημερίδα «Βία Κατά Των Γυναικών : Αίτια, Μορφές, Στερεότυπα, Αντιμετώπιση» στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας την Κυριακή 25/11/2018 με πρωτοβουλία του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ευρώτα και της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που είναι καθιερωμένη την 25η Νοεμβρίου.

Στην ημερίδα παρουσιάσθηκαν τα αίτια και οι μορφές της βίας κατά των γυναικών, καθώς και οι τρόποι πρόληψης και καταστολής αυτής μέσα σε ένα διευρυμένο πλαίσιο. Ωστόσο, οι εισηγητές, κυρίως, στάθηκαν στη δυνατότητα που έχει κάθε γυναίκα - θύμα βίας να απευθύνεται σε δημόσιες δομές και φορείς προκειμένου να υποστηριχθεί και να καταφέρει να απεγκλωβιστεί από τον φαύλο κύκλο της βίας.  

Εισηγήσεις έκαναν με την σειρά που αναφέρονται οι :
•    Τσαούση Θεοδώρα, Ψυχολόγος, Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης
•    Λυμπέρης Παναγιώτης, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα
•    Φλεβαράκη Παναγιώτα, Κοινωνική Λειτουργός, Προϊστάμενη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λακωνίας
•    Φωτάκου Κατερίνα, Δικηγόρος
•    Χριστοπούλου Αγγελική, Κοινωνική Λειτουργός, Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης

Επίσης, παρευρέθηκαν στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, ο κ. Θανάσης Δαβάκης, Bουλευτής Λακωνίας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλης Τσιγαρίδης, ο κ. Γιάννης Μπουκουβάλας, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λακωνίας, η Παναγιώτα Φραγκιάδου, Αντισυνταγματάρχης Διοικήτρια 3ου Τάγματος Γυθείου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ευρώτα.

Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων υπήρξαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από μέρος του κοινού, γεγονός που ανέδειξε το ενδιαφέρον για το θέμα της ημερίδας και τη γενικότερη ανάγκη ενημέρωσης για τα προβλήματα κοινωνικής και ψυχολογικής φύσεως.

=======