Επικαιρότητα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο cafe-restaurant Casa del Pazzo στην Σκάλα η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων με τίτλο «Ασφάλιση των εξαγωγικών πιστώσεων και το πρόγραμμα χρηματοδότησης Εξωστρέφεια»

 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στο cafe-restaurant Casa del Pazzo της κας Κατέχου Θεοδώρας στην Πλατεία Πηγών της Σκάλας, ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων με τίτλο «Ασφάλιση των εξαγωγικών πιστώσεων και το πρόγραμμα χρηματοδότησης Εξωστρέφεια».

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο οποίος απηύθυνε  έναν σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας την προτεραιότητα που δίνει το Επιμελητήριο στην προώθηση των λακωνικών προϊόντων και στην ενίσχυση των εξαγωγών. Στη συνέχεια, παρέδωσε τη σκυτάλη στον κ. Κώστα Παπαπαναγιώτου, αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).

Ο κ. Παπαπαναγιώτου ανέλυσε τη διαδικασία ασφάλισης των εξαγωγών από τον ΟΑΕΠ και τους κύριους άξονες του προγράμματος «Εξωστρέφεια», τονίζοντας τα κύρια χαρακτηριστικά των υπηρεσιών του Οργανισμού, του προγράμματος και του στόχου τους που είναι η διασφάλιση της εξαγωγικής διαδικασίας, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς οι εξαγωγείς και οι εν δυνάμει εξαγωγείς μπορούν να αξιοποιήσουν τα εν λόγω εργαλεία.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες έθεσαν ερωτήματα στον εκπρόσωπο του ΟΑΕΠ και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τη διαδικασία ασφάλισης των εξαγωγών.

Μετά το πέρας της συζήτησης με τους  παρευρισκόμενους ο κ. Παπαπαναγιώτου συνέχισε με το δεύτερο και πιο στοχευμένο σκέλος της εκδήλωσης που ήταν η εξατομικευμένη πληροφόρηση σε όσες επιχειρήσεις το επιθυμούσαν.

====