Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας


Με επιτυχία η εκδήλωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας

Μεγάλη επιτυχία είχε η συνάντηση του Σωματείου μας στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρο Λακωνίας, το Σάββατο 3 Νοέμβρη 2018.

Πάνω από 100 άτομα, συνταξιούχοι, αλλά και άλλοι που βλέπουν ότι κινδυνεύουν και οι δικές τους συντάξεις, άκουσαν με μεγάλη προσοχή τον Παναγιώτη Σοφό, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΕΤΜ που περιέγραψε την κατάσταση στο θέμα των συντάξεων.

Έφερε το μήνυμα της Ομοσπονδίας αλλά και όλων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων να εντείνουμε τον αγώνα ενάντια στις περικοπές που έχουν γίνει αλλά και σε αυτές που σχεδιάζουν με το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς (18%) και την μείωση του αφορολόγητου. Περικοπή είναι και η αύξηση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, οι άλλες αυξήσεις, ΔΕΗ, κλπ.

Ο Παναγιώτης Σοφός μίλησε και για το έγκλημα που έχει γίνει και στις συντάξεις χηρείας που αφήνει πολλές χήρες και πολλούς χήρους χωρίς κανένα πόρο ζωής για πολλά χρόνια και ακόμη όταν παίρνουν την σύνταξη είναι κατά πολύ μειωμένη. Μίλησε επίσης για την ανάγκη για ότι ενέργεια γίνεται στο θέμα της διεκδίκησης των αναδρομικών (δώρα κλπ) να γίνεται μαζικά μέσα από τα σωματεία μας. Να δυναμώσει η οργάνωση του αγώνα μας, να δυναμώσουν τα σωματεία μας και το συντονισμό δράσης.

Μας κάλεσε όλους στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 20 Νοέμβρη 2018 στην Αθήνα (για νότια Ελλάδα) και στο πανελλαδικό στις 15 Δεκέμβρη. "Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι". "Ούτε αναβολή ούτε αναστολή, ο Νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί". Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και ερωτήσεις και απαντήσεις.

Το Σωματείο μας είναι στη διάθεση του κοινού (10 -12 κάθε μέρα) Ευαγγελιστρίας 46 (απέναντι από το ΚΕΠ) στη Σπάρτη.
Πληροφορηθείτε, γραφτείτε στο Σωματείο σας, δηλώστε συμμετοχή για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, 20 Νοέμβρη!
Τηλ. 2731306750 Κιν. 6944756696

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας

========