8/10/2018


Το Επιμελητήριο Λακωνίας ζητά συνάντηση με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τα προβλήματα - ανάγκες των νοσηλευτικών μονάδων του νομού Λακωνίας


Επιστολή απέστειλε το Επιμελητήριο Λακωνίας προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η επιστολή αυτή έχει ως εξής :

Προς : Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με χαρά μας πληροφορηθήκαμε την σημαντική δωρεά ύψους 250 εκατ. ευρώ του ιδρύματός σας σε νοσοκομεία της χώρας μέσω του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την Υγεία». Η ευαισθησία και η αλληλεγγύη του ιδρύματος απέναντι στην κοινωνία αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά με τη νέα αυτή κοινωνική προσφορά του.

Επιτρέψτε μας, όμως, να σας καταθέσουμε με την επιστολή μας αυτή τη λύπη μας για την εξαίρεση της Λακωνίας από το πρόγραμμα. Οι δομές υγείας  του νομού μας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στις υποδομές τους.

Το Νοσοκομείο της Σπάρτης είναι το μεγαλύτερο του νομού και καλύπτει επιπλέον και τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής Σχολής. Δυστυχώς, στεγάζεται σε ένα κτίριο παλαιό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, λόγω της ανεπάρκειας  των υποδομών του, ώστε να  παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας,  παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει το ανθρώπινο δυναμικό του.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά όπως μας δεχτείτε, σε χρόνο που κρίνετε εσείς κατάλληλο, ώστε να σας εκθέσουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα των μονάδων υγείας της περιοχής μας.

 Με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ

=======