Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Πανηγύρισε, κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής Δήμου Σπάρτης


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή πανηγύρισε, κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής, η οποία αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η πολυϊερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ηγούμενου της Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο αδελφός της Ι.Μ Αγίων Τεσσαράκοντα π. Ιάκωβος. Μετά την απόλυση προσφέρθηκε σε όλους τους πιστούς το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα.

Το απόγευμα της παραμονής, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Βρεσθένης και πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεοκλήτου, ο οποίος επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολή μας, ως προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, ώστε ανήμερα της εορτής να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίσασα Ενορία Βρεσθένης, μιας και ο ίδιος φέρει τον τίτλο της ιστορικής ομώνυμης Επισκοπής. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, ενώ ευχήθηκε στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τη Μονή, να βρίσκονται πάντα υπό την σκέπη Της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος την κυριώνυμη ημέρα της εορτής συμμετείχε στην πανήγυρη της Ι.Μ Παναγίας Γιάτρισσας Μάνης, ως προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, ενώ το απόγευμα της παραμονής, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ι.Ν Παναγίας Γιάτρισσας Κοκκινόραχης.

=====