Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε η Ι.Μ Ζερμπίτσης

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή, η ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης στον Ταΰγετο εόρτασε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεομήτορος.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής , Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, τελέσθηκε αρχικά ο Όρθρος χοροστατούντος του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος,, και στη συνέχεια η αρτοκλασία και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και του Επισκόπου Μεθώνης. Επίκαιρα ομίλησε ο προσκεκλημένος Επίσκοπος κ. Κλήμης. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας  χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παρουσίασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τον προσκεκλημένο Επίσκοπο μιλώντας με θερμά λόγια για την θεολογική και διοικητική του κατάρτιση, το ήθος και την πολυετή προσφορά του στην Εκκλησία της Ελλάδος. Επίσης με επαινετικά λόγια αναφέρθηκε στον Β΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου Πανοσ. Αρχ. Ιερώνυμο  Κάρμα, ο οποίος συνόδευε τον Επίσκοπο Μεθώνης.

Ακολούθησε λόγος πνευματικός οικοδομής από τον Θεοφιλέστατο κ. Κλήμεντα, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την τιμητική πρόσκληση χαρακτηρίζοντάς τον "τύπο και υπογραμμό" της Ιεράς Συνόδου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία έχει όλους υπό την σκέπη Της μεσιτεύοντας για την σωτηρία των ψυχών μας. Κατακλείοντας τον μεστό λόγο του κάλεσε τους πιστούς σε πνευματική αντίσταση έναντι όλων όσων μας πληγώνουν και μας προκαλούν στις αποκαλυπτικές ημέρες που βιώνουμε. Η θρησκευτική τελετή ολοκληρώθηκε με την περιφορά του Ιερού Επιταφίου της Παναγίας.

(το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τον Αρχιερατικό Εσπερινό)

======