Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας - 12/8/2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ"ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ S.O.S"

Το ΔΣ της ΕΥΠΣ Λακωνίας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση για ακόμη μία φορά να αναφερθεί στη λειψανδρία του Πυροσβεστικού Σώματος γενικά , αλλά και του Νομού Λακωνίας κατ’ επέκταση.

Όπως πολλές φορές έχουμε καταγγείλει τα κενά στις Υπηρεσίες είναι πάρα πολλά και η κατάσταση επιδεινώθηκε με τη μετακίνηση άνω των 300 συναδέλφων μας στα αεροδρόμια της FRAPORT και στα κλιμάκια των εθνικών οδών. Η μέθοδος του να μειώσουν την οργανική δύναμη στις υπηρεσίες για να μην υπάρχουν κενά δυστυχώς είχε τα αποτελέσματα που έχουν υπάρξει και θα υπάρξουν.

Προσπαθούν με την κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ του Πυροσβεστικού Σώματος να καλύψουν τα κενά. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΑΝ και όχι να υπάρχει και δεύτερο.  Αλήθεια, οι συνάδελφοι από τα νησιά πως θα μπορέσουν να βοηθήσουν στη φωτιά στην Εύβοια ;;;

Η Λακωνία (πυρόπληκτος και επικίνδυνος νομός για πυρκαγιές, σύμφωνα με τη νομοθεσία) ενώ είχε δείκτη επικινδυνότητας – 4 – (10 & 11 Αυγούστου) μόλις ο δείκτης έγινε -3- (12 Αυγούστου) κλήθηκε να στείλει όχημα και προσωπικό για περιπολία στο Ν. Κορινθίας (αποδυναμώνοντας έτσι και άλλο την πυρασφάλεια του Νομού μας).

Ελπίζουμε ότι για την ακύρωση της εντολής πρυτάνευσε η λογική και όχι οι παρεμβάσεις του ΔΣ της ΕΥΠΣ Λακωνίας.

Κύριοι σας λέμε για ακόμα μία φορά ότι το πρόβλημα λύνετε με προσλήψεις και όχι με Γενικές Επιφυλακές. 

Για την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κούλας Ευάγγελος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρασσιάς Αθανάσιος

===============