Δήμος Σπάρτης


Βράβευση πρωτευσάντων μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις, σχολικών μονάδων και εθελοντών εκπαιδευτικών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Σπάρτης


Την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστορική έδρα του Δήμου το Μυστρά, στο χώρο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού(ΙΝΕΒΥΠ).

Ο Δήμος Σπάρτης σε μία όμορφη και σεμνή τελετή κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων του Δήμου, που συγκέντρωσαν πάνω από 17.500 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018, καθώς και τα σχολεία που φοίτησαν.

Για άλλη μια χρονιά, ο προαύλιος χώρος ήταν κατάμεστος από γονείς, φίλους, συγγενείς, τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους, που με το θερμό τους χειροκρότημα, επιβράβευσαν και αναγνώρισαν τον αγώνα και τους κόπους των μαθητών.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Δήμου μας, που αρίστευσαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τέτοιου είδους επιτυχίες μας γεμίζουν χαρές, καθώς ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέους επιστήμονες, που θα συμβάλουν στην πορεία του και την ανάπτυξή του.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε και η βράβευση των εθελοντών καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που αποτελεί πλέον μία από τις βασικές δομές κοινωνικής στήριξης του Δήμου βελτιώνοντας συνεχώς την ποιότητα σπουδών.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές εκπαιδευτικούς, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στήριξαν την προσπάθεια των μαθητών, που διεκδίκησαν ισότιμα το δικαίωμα στη γνώση.
Θερμά συγχαρητήρια, επίσης, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, που έδωσαν τον δικό τους αγώνα εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στηρίζοντάς τους σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Τέλος, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την παραχώρηση του πανέμορφου αυτού χώρου, στην κα Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου για την πολύτιμη βοήθειά της και σε όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μυστρά. 
Καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα και καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

=====