Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης - 25/7/2018


Αφιέωμα στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης

Με την χάρη του Θεού και την προστασία της Παναγίας της Ταϋγέτης και του Προφήτη Ηλία, ολοκληρώθηκε η Β΄Κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών.

Στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεώς μας που η πρωτοβουλία και φροντίδα του Μητροπολίτη μας δημιούργησε, έζησαν για δέκα  ημέρες περίπου εκατό νέες κοπέλες μια διαφορετική από την συνηθισμένη καθημερινότητά τους.

Με ευθύνη του Αρχηγείου , που αποτελείτο από τις εκπαιδευτικούς Κανέλλα Μανώλη και Ελένη Βουτσά και την πολύτιμη συμπαράσταση της μουσικού Χρύσας Μάνδρου, της Γυμνάστριας Χριστίνας Τσιούλου και της δασκάλας Μαριάννας Λάτση τα παιδιά άκουσαν, έζησαν και βίωσαν τον ορθόδοξο τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα γνώρισαν την ιστορία της Ελλάδος μας.

Κάθε ομάδα είχε ως ονομασία της περιοχές όπου ζουν και έζησαν Έλληνες: Μακεδόνισσες, Ηπειρώτισσες, Κεντροελλαδίτισσες, Μωραϊτισσες, Ανατολίτισσες, Νησιώτισσες, Κύπριες και Θρακιώτισσες. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία των περιοχών αυτών, μέσα από παραδείγματα Αγίων και Ηρώων που έζησαν σ” αυτές, τραγούδια, χορούς και παιχνίδια.

Δίπλα τους στάθηκαν σαν μεγαλύτερες αδελφές οι ομαδάρχισσες και οι βοηθοί , που ανιδιοτελώς και με μεγάλη προθυμία θυσίασαν τις διακοπές τους και διακόνησαν τις κατασκηνώτριες. Πρόκειται για τις : Αγγελική Μανδραπύλια, Ανθή Καραγεωργούδη, Αικατερίνη Βλαχοδημητράκου, Σταυρούλα Τσιμπίδη, Ανίτα Λαδά, Μαρία Αντωνάκου, Παναγιώτα Περγαντή, Αναστασία Μπουζούκα, Νίκη Κερασιώτη, Αναστασία Γομάτου, Βασιλική Καρατζιά, Ευθυμία Παπαγεωργίου, Ευαγγελία Γιάνναρη, Γαρυφαλιά Κονίδη, Βασιλική Μητσοπούλου, Κωνσταντίνα Κουκούτση, Βασιλική Αλεβετσοβίτη, Αναστασία Παυλούνη, Γαρυφαλιά Μανωλάκου και Αγγελική Βεργυρή.

Πολύτιμη ήταν η παρουσία και προσφορά του πνευματικού υπευθύνου της κατασκηνωτικής περιόδου π. Ανδρέα Κόνιαρη εφημερίου Ανωγείων, κάτω από το πετραχήλι του οποίου αναπαύτηκαν όσες από τις κατασκηνώτριες επέλεξαν να μετέχουν στο μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Η Β΄Κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών έληξε με  γιορτή αφιερωμένη στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, στη διάρκεια της οποίας ομίλησε ο υπεύθυνος των κατασκηνώσεων π. Νικόλαος Τσέτσεκας και έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ευστάθιος. Τα κορίτσια σε κλίμα συγκίνησης ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

=========