Επικαιρότητα


Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών στην Πορεία Διαμαρτυρίας για την Μακεδονία στη Σπάρτη

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην Πορεία Διαμαρτυρίας για την Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη το απόγευμα της Πέμπτης 28/6/2018.

Με δυναμισμό οι Λάκωνες και με συνθήματα κατά της συμφωνίας Ελλάδας-Σκοπίων έδωσαν το παρόν.

Μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα ξεκίνησε η ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας και μέσω της οδού Κ. Παλαιολόγου κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης της Σπάρτης.

Η συντονιστική  επιτροπή για την Μακεδονία στο μήνυμά της ανέφερε :

 Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, στην Κεντρική πλατεία της Σπάρτης, εμείς οι πατριώτες Λάκωνες, να διαμαρτυρηθούμε για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Ακομμάτιστα, χωρίς κανένα πολιτικό μανδύα ενδεδυμένοι, με τις σημαίες της Ελλάδας, του Βυζαντίου και της Μακεδονίας ως  λάβαρα, δηλώνουμε:

•    Έτσι όπως αγαπάμε, σεβόμαστε, τιμάμε και υπερασπιζόμαστε την μάννα μας, έτσι ακριβώς αγαπάμε, σεβόμαστε και τιμάμε την πατρίδα μας και θα την υπερασπιστούμε με όλους τους τρόπους και τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας, μέχρις εσχάτων.

•    Σεβόμενοι τους Αγώνες των μακεδονομάχων, πολλοί από τους οποίους ήταν Λάκωνες, είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους εκχώρηση της έννοιας Μακεδονία (όνομα, εθνότητα, γλώσσα) σε οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τίμημα.

Σήμερα διαμαρτυρόμαστε και αναρτάμε το πανό μας σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Αύριο, και όποτε κρίνουμε απαραίτητο, θα διαδηλώσουμε, και όποτε χρειαστεί θα ξαναδιαδηλώσουμε, για την ακύρωση αυτής της αναξιοπρεπούς και επικίνδυνης συμφωνίας στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση της χώρας, χωρίς να έχει την συγκατάθεση και συναίνεση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Καλούμε:

1.    Την κυβέρνηση της χώρας να επανεξετάσει τη θέση της και να ακυρώσει τη συμφωνία, ή κατ’ ελάχιστον, να σεβαστεί τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την έγκριση ή όχι της συμφωνίας, από την ανώτατη αρχή της δημοκρατίας μας, τον Ελληνικό λαό.

2.    Τα Δημοτικά Συμβούλια και των πέντε Δήμων της Λακωνίας, να φέρουν το θέμα προς συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση τους, και να πάρουν σαφή θέση, θετική ή αρνητική απέναντι στην επώδυνη συμφωνία της κυβέρνησης με το κρατίδιο των Σκοπίων.

3.    Την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας να προκαλέσει με ειδική συνεδρίαση των Περιφερειακών Συμβούλων Λακωνίας την έκφραση σαφούς θέσης για το ζήτημα, όπως παραπάνω.

4.    Τον βουλευτή Λακωνίας της συμπολίτευσης, να αφουγκραστεί για λίγο το κύμα αγανάκτησης του Λακωνικού αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού, και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως αρμόζει ιστορικά σε έναν αληθινό Λάκωνα.

5.    Τους βουλευτές Λακωνίας της αντιπολίτευσης να επιστρατεύσουν κάθε πολιτικό μέσο και εργαλείο που διαθέτουν ώστε να ακυρώσουν εν τη γενέσει της την συμφωνία και να διασφαλίσουν την καταψήφιση της, αν και εφόσον περάσει ποτέ από την Ελληνική Βουλή.

6.    Τον Λακωνικό λαό να συνεχίσει να αγωνίζεται, δικαιώνοντας τους αγώνες των προγόνων του, αντλώντας δύναμη από την παρακαταθήκη που το όνομα Λακωνία εκπέμπει διαμέσου των αιώνων.

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα
Η Λακωνία δηλώνει Μακεδονία

 Η συντονιστική επιτροπή για την Μακεδονία

======