Δημοτικό Σχολείο Νιάτων - Αγίου Δημητρίου Δήμου Ευρώτα


Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νιάτων - Αγίου Δημητρίου Δήμου Ευρώτα δημιούργησαν μια ταινία που προκαλεί έντονα συναισθήματα και εντυπωσιάζει !!!


Ένα παιδί που αντιμετωπίζει δυσκολίες, τα σχολικά βιβλία ως άλλη μηχανή του χρόνου, ένα ταξίδι στο παρελθόν. Συγκίνηση, έκπληξη, απογοήτευση, τρυφερότητα, ελπίδα, ανησυχία, ανακούφιση μπλέκουν μεταξύ τους και στο τέλος ως επίγευση μένει η γλύκα των παλιών χρόνων της αθωότητας.

Οι μικροί μαθητές της πρώτης τάξης του Δημοτικού σχολείου που συστεγάζεται σε δυο μικρά χωριά του νομού Λακωνίας, στα Νιάτα και τον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, με τη βοήθεια της δασκάλας τους Νάντιας Στρατή και σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό και δημιουργό μαθητικών ταινιών Νικόλαο Γαλάνη δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους – βουτιά στο παρελθόν.

Η ταινία συμμετέχει στον 5ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό που συνδιοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Σε συνέχεια των εξίσου συγκινητικών μαθητικών ταινιών «Πρώτο τρένο» (με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό), «SOSίβιο» (με θέμα τους πρόσφυγες) και «Όλα αυτά που μας ενώνουν» (με θέμα το Κυπριακό ζήτημα), άλλη μια μαθητική δημιουργία που προκαλεί έντονα συναισθήματα και εντυπωσιάζει.

Δείτε το video των μικρών μαθητών

=====