Ιερά Μητρόπολη Μάνης


Με Λαμπρότητα Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Γυθείου


Με λαμπρότητα πανηγύρισε το διήμερο 2 και 3 Ιουνίου 2018, η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Πάντων, που βρίσκεται στον λόφο Ακούμαρος, στο Γύθειο.

Την παραμονή της εορτής, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης π. Συμεών Λαμπρινάκο, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' προεξήρχε της Ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας κήρυξε το θείο λόγο  συμαπριστούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Συμεών Λαμπρινάκο, τον καθηγούμενο της Ι.Μ. Παναγίας Γιατρίσσης π. Χρυσόστομο Πανταζή, τον πρωτ. π. Νικόαλο Αραπάκη, τον πρωτ. π. Στέφανο Ταβουλάρη, τον πρωτ. π. Ηλία Μανιατάκο, τον πρωτ. π. Σταύρο Βλαστέλλη και τους διακόνους π. Ραφαήλ Τσάλτα και π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Τιμές απέδωσαν άγημα του στρατού και της πυροσβεστικής, αντιπροσωπεία του Α' Δημοτικού Σχολείου Γυθείου, του Σώματος Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ο Ναυτικός Όμιλος Λακωνίας, ο Λαογραφικός Σύλλογος ''ΛΗΔΑ'' και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ''Τερψιχόρη''.

=======