Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς


Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού Σπάρτης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», οργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 (ώρα 10:00) βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Human Roots», που πραγματοποιείται ταυτόχρονα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου για παιδιά προσφύγων και στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το εργαστήρι έχει ως αφορμή τη μαρτυρία Έλληνα πρόσφυγα από τη Σμύρνη που κατέφυγε στη Λέσβο και φύτεψε μια ελιά, σημείο αναφοράς για όλη του τη ζωή. Με εμψυχώτριες τη θεατρολόγο Σοφία Καραγιάννη και την ηθοποιό Μαρία Πανίδου οι έφηβοι θα μοιραστούν εμπειρίες και θα αναζητήσουν γόνιμο έδαφος για να εκφράσουν ερωτήματα και αγωνίες.

Αξιοποιώντας, τόσο τεχνικές θεάτρου, για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της γλώσσας, όσο και νέες τεχνολογίες (σύνδεση μέσω skype), για να γεφυρωθεί η απόσταση μεταξύ των δύο μουσείων και των δύο τόπων, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με σκοπό να μεταβάλουν το τραυματικό παρελθόν σε δημιουργικό παρόν και μέλλον.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Παρασκευή 18/5/2018 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ.

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τηλ: 27310 89315

======