Επικαιρότητα


Ολοκληρώθηκε στο Γύθειο το 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο


Με το γενικό συμπέρασμα ότι «… η καθημερινότητα στην τάξη και η ευρηματικότητα του εκπαιδευτικού ανθίζουν στον χώρο που καταπιέζονται και ανατρέπουν τον ασφυκτικό έλεγχο από τα κέντρα εξουσίας ώστε να αποκτήσουν τελικά έστω και μερική αυτονομία στο σχολείο…» ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου 2018 το τριήμερο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Αν. Μάνης στο Γύθειο από 4 έως 6 Μαΐου.

Κατά την πρώτη συνεδρία μετά την προσφώνηση της Πρυτάνεως του Παντείου Πανεπιστημίου κας Κριάρη Ισμήνη, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επίσημων προσκεκλημένων και  οι κεντρικές ομιλίες - εισηγήσεις του συνεδρίου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις δυο μουσικών καλλιτεχνών με καταγωγή από το Γύθειο, του Μονωδού, Βαρύτονου κ. Λούη Μανίκα (επικοινώνησε με τους Συνέδρους μέσω Skype) και της Μονωδού, Υψίφωνου κας Τζούλιας (Θεοδούλης) Σουγλάκου.

Στην εναρκτήρια συνεδρία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ', ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα. Τζανετέα, η Αντιδήμαρχος Δήμου Αν. Μάνης κα. Λυροφώνη ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και εκπαιδευτικοί.

Την επόμενη ημέρα κατά την διάρκεια των εισηγήσεων οι Σύνεδροι κυρίως συζήτησαν θέματα Προσχολικής Αγωγής, Αξιολόγησης και Διδακτικής της Ιστορίας όπου η προσκεκλημένη Πρύτανις έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» και για τα εθνικά θέματα.

Την τελευταία ημέρα κυριάρχησαν θέματα Ειδικής Αγωγής και Νέων Τεχνολογιών ενώ το Συνέδριο έκλεισε με το Βιωματικό σεμινάριο υπό τον κ. Χ. Ζάραγκα, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Κίνηση και μάθηση».

Κατατέθηκαν περισσότερες από πενήντα εισηγήσεις, ιδιαίτερα ποιοτικές σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους καθηγητές, που εκτυπώθηκαν και ήδη διανεμήθηκαν στους εκπαιδευτικούς με δαπάνη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

========