Επικαιρότητα


Το αίτημα για τη λειτουργία λαϊκής αγοράς και στην πλατεία «Σαϊνοπούλου» του Νέου Κόσμου Σπάρτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτό έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, κατά τη συνεδρίαση της  30-4-2018, το αίτημα των κατοίκων Νέου Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης, που υποβλήθηκε με 1.100 υπογραφές , για να θεσμοθετηθεί η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς ΚΑΙ στην πλατεία «Σαϊνοπούλου» του Νέου Κόσμου, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης των δημοτών και της ισόρροπης ανάπτυξης των συνοικιών της Σπάρτης.

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Δημάρχου , η οποία έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή , το θέμα της Λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς στην πλατεία «ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟΥ» του Ν. Κόσμου Σπάρτης θα ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται , ώστε να πάρει τις απαιτούμενες γνωμοδοτήσεις και  αδειοδοτήσεις στα αρμόδια όργανα και στη συνέχεια , ως ώριμο πλέον θέμα , θα έρθει και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο για να υλοποιηθεί .

Οι κάτοικοι Ν. Κόσμου-Ψυχικού χαιρετίζουν την θετική  και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης σχετικά με το δίκαιο αίτημά τους για τη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς ΚΑΙ στο Νέο Κόσμο  και αναμένουν με ενδιαφέρον  την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικαστικών ενεργειών μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα , για να υλοποιηθεί στη συνέχεια η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

νέα ενημέρωση για το ίδιο θέμα - 17/5/2018

Την πλατεία «ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟΥ» Ν. Κόσμου Σπάρτης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης Βαγγέλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Αργυρόπουλο Παναγιώτη και την Προϊσταμένη της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Κοντογεωργάκου Βιργινία προκειμένου να προχωρήσει ο δήμος στη χωροθέτηση Λαϊκής Αγοράς στην πλατεία του Νέου Κόσμου, σε εκτέλεση της  θετικής και ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της 30-4-2018, ύστερα από αίτημα των κατοίκων, το οποίο εκφράστηκε με συλλογή 1.100 υπογραφών.
Ο κ. Δήμαρχος με τους συνεργάτες του είχε μακρά και ουσιαστική διαλογική συζήτηση με κατοίκους της περιοχής και από κοινού κατέληξαν στην πλέον πρόσφορη πρόταση  χωροθέτησης, η οποία θα προωθηθεί για υλοποίηση στα αρμόδια όργανα.
Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου χαιρετίζουν την άμεση ανταπόκριση του κ. Δημάρχου προς την κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένουν να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια ώστε, το συντομότερο δυνατόν, να θεσμοθετηθεί η Λαϊκή Αγορά στο Ν. Κόσμο Σπάρτης, μια εξέλιξη που, εκτός από την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ν. Κόσμου και των όμορων συνοικιών, θα προσφέρει αποφασιστικά και δυναμικά στην ανάπτυξη ενός σημαντικού τμήματος της περιφέρειας της Σπάρτης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

=======