11η Έκθεση Λακωνικών προϊόντων


Στην έκθεση λακωνικών προϊόντων στο Σύνταγμα ο Δήμος Ευρώτα


Στην έκθεση λακωνικών προϊόντων στο Σύνταγμα, που πραγματοποιείται για ενδέκατη συνεχή χρονιά, συμμετέχει ο Δήμος Ευρώτα υποστηρίζοντας τους σκοπούς της διοργάνωσης για την προβολή της Λακωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Η καθιερωμένη πλέον έκθεση, η οποία προσελκύει ευρύ κοινό ετησίως, επιχειρεί όχι μόνο να γνωρίσει στους επισκέπτες τα προϊόντα της λακωνικής γης και να αναδείξει τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα αλλά να τους μυήσει στην ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου. Πέραν αυτών η έκθεση στοχεύει στην αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος για τον νομό και στην προσέλκυση επιχειρηματικών κεφαλαίων.

"Η παρουσία του Δήμου Ευρώτα, τον οποίο εκπροσωπώ με τη συμμετοχή πολλών παραγωγών εκφράζει μία διαρκή προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων μας. Ο Ευρώτας χάρη στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον του και το μεσογειακό κλίμα έχει τεράστια παραγωγή γεωργικών προϊόντων, κυρίως εσπεριδοειδών, ελιάς, ελαιολάδου, οπωροκηπευτικών και βοτάνων. Η αξία αυτών στη μεσογειακή διατροφή, αλλά και οι ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία του ανθρώπου αναγνωρίζονται διεθνώς. Εύχομαι σε όλους να απολαύσουν ένα ευχάριστο «ταξίδι» στη λακωνική γη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος. 

Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος και θα έχει ανοιχτές τις πύλες της από το πρωί της Πέμπτης 1 Μαρτίου 2018 έως το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαρτίου 2018.
============