Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων Τρύπης και αποκαλυπτήρια προτομής Νικολάου Κούτσαρη


Στον περικαλλή Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων Τρύπης τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν ιερείς της ευρύτερης περιοχής και οι δύο ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για την εύρεση της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου, η οποία συνέπεσε φέτος με την ανάμνηση του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου.

Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε την ταπεινοφροσύνη που χαρακτήριζε τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου δασκάλου της Τρύπης, Νικολάου Κούτσαρη, χάρις στις άοκνες προσπάθειες του οποίου και με την συμπαράσταση των απανταχού Τρυπιωτών,  ανεγέρθηκε το διθέσιο σχολείο του χωριού το 1964.

  Για την προσωπικότητα και το έργο του Νικολάου Κούτσαρη μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της Τ.Κ Τρύπης κ. Σταύρος Κόντος και η κόρη του αειμνήστου δασκάλου κα Δέσποινα Κούτσαρη. Αμέσως μετά, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας, τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Νικολάου Κούτσαρη και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Στον εορτασμό παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα. Ντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αποστολάκος, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας και πλήθος πιστών.

=========