Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Σπάρτης


Μουσική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης


Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης σας προσκαλεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, στις 18.30μ.μ. στην μουσική εκδήλωση Μουσικής Δωματίου σε βιολοντσέλο και πιάνο με τις διεθνώς βραβευμένες του Abdi Ipektsi - βραβείου ελληνοτουρκικής φιλίας και ειρήνης, σολίστριες τις κ.κ. Μαρία Παπαπετροπούλου - καθ. του σχολείου μας και Σεντέφ Ερτσετίν από την Κωνσταντινούπολη.
Είσοδος: 5,00€ Μαθητές: ελεύθερη είσοδος - Τα έσοδα θα καλύψουν τη διοργάνωση της εκδήλωσης

Δύο σολίστ από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, η βιολοντσελίστα Σεντέφ Ερτσετίν και η πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου, γιορτάζουν τα 25 χρόνια της μουσικής τους συνεργασίας, που έχουν τιμηθεί με το βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας και ειρήνης Abdi Ipektsi, σε μια συναυλία με τίτλο " Η Μουσική μπορεί το Μαζί-Έλληνες και Τούρκοι συνθέτες".
Στη συναυλία αυτή, δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα με έργα Ελλήνων και Τούρκων συνθετών του αιώνα μας καθώς και συνθετών που έχουν γράψει για το ελληνοτουρκικό αυτό ντουέτο.
Ερμηνεύουν έργα των Adnan Saygun,Mehmet Demirtas,Sedef Ercetin,Μηνάς Αλεξιάδης, Περικλής Κούκος κ.α.
Η Σεντέφ Ερτσετίν, μετά τις σπουδές της στο Κρατικό Ωδείο Κωνσταντινούπολης και το Κρατικό Ωδείο του Παρισιού, ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα της αποσπώντας τιμητικές κριτικές. Εμφανίστηκε ως σολίστ σε πολλά είδη μουσικής, από την κλασσική ως το τάγκο και τη τζαζ καθώς επίσης και σε δικούς της αυτοσχεδιασμούς. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστά ονόματα της διεθνούς σκηνής, όπως την τζαζ τραγουδίστρια Dianna Krall, το ροκ συγκρότημα Huberstang και πολλούς άλλους.
Η Μαρία Παπαπετροπούλου σπούδασε στο Ωδείο Σκαλκώτα στην Αθήνα, στην Εκολ Νορμαλ του Παρισιού, στο Ωδείο της Ορλεάνης και στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης αποσπώντας διπλώματα με Άριστα και πρώτο βραβείο. Εμφανίστηκε ως σολίστ με την Κρατική ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των χρωμάτων, την φιλαρμονική του Ριαζάν, την ορχήστρα νέων του Μύνστερ και έχει ηχογραφήσει για το ελληνικό ραδιόφωνο.

=========