Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Σε εορταστικό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων "Ο Άγιος Παντελεήμων"

Το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων "Ο Άγιος Παντελεήμων" με την παρουσία των φίλων του, λαϊκών και κληρικών που καθ’ όλη την διάρκεια του έτους το ενίσχυσαν υλικά και ηθικά.

Αρχικά ο Δ/ντής του Ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας πως η παρουσία τους και οι ευχές τους έδωσαν ιδιαίτερη χαρά και αγάπη στα παιδιά του Ιδρύματός μας καθώς και σε όλους τους υπόλοιπους.  Μεταξύ άλλων τόνισε "Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Θεός με την τσιμπίδα της αγάπης Του φέρνει τον καθένα από εμάς στο Ίδρυμα. Όπως προσωπική είναι η κλίση από τον Θεό, μοναδική θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η σχέση του καθενός μας με το Ίδρυμα, ωστόσο κοινή η προσπάθεια και πολλή η θεία ευλογία για όλους".

Εν συνεχεία η κα Κων/να Λυμπιωτάκου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος αναφέρθηκε στην δημιουργία του Ιδρύματος, στο θεάρεστο αυτό έργο, που θεμελιώθηκε με την ευλογία του Θεού και τις ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου. Αναφέρθηκε επίσης στις υπηρεσίες που προσφέρει το Ίδρυμα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, ενώ ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση στον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, που με περίσσια αγάπη  αποτελεί τον στιλοβάτη του  όλα αυτά τα χρόνια.

Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία "Λιμπρέτο" του Συλλόγου "Ευ ζην" του Δήμου Ευρώτα, υπό την διεύθυνση της μουσικού κας Αναστασίας Τζανετάκου.

Εν συνεχεία ο σεπτός Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ ευχήθηκε καλό και ευλογημένο χρόνο σε όλους. Στην ομιλία του επαίνεσε τους ευεργέτες, κο Βαλιώτη και κο Βαχαβιώλο, καθώς και  κάποιους άλλους συμπολίτες μας,  οι οποίοι με την προσφορά τους,  τον χρόνο που μας πέρασε, βοήθησαν  με τον τρόπο τους, όσους  πραγματικά είχαν ανάγκη, ενώ επαίνεσε και ευεργέτες που τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του Ιδρύματος, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ολοκλήρωσή του. Επίσης, επαίνεσε τους μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης, οι οποίοι με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, πρόσφεραν στους τροφίμους του Ιδρύματος τις ευχές τους μέσα από την δημιουργία καρτών. Εν συνεχεία ευλόγησε την βασιλόπιτα.

Τυχερός της εκδήλωσης ήταν ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Σπάρτης, που έτυχε το φλουρί και δέχθηκε, ως δώρο, ένα έργο που είχαν φιλοτεχνήσει τρόφιμοι του Ιδρύματος με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

===============