1η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής


Με επιτυχία η 1η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής στην Σπάρτη


Επιτυχία σημείωσε η 1η συνάντηση Χορωδιών με Δημοτικά και Παραδοσιακά τραγούδια, που διοργάνωσε στις 9-12-2017 η Χορωδία Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Λακωνίας «Ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ», στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης, με εμπνευστή και δημιουργό τον πρόεδρο και μαέστρο της κ. Τσαγκαρούλη Θεόδωρο, καθηγητή ευρωπαϊκής και βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με τις ορχήστρες τους και οι χορωδίες :

α) «ΛΙΜΠΡΕΤΟ» του Συλλόγου ΕΥ ΖΗΝ Σκάλας, με μαέστρο την κα. Αναστασία Τζανετάκου, καθηγήτρια Μουσικής, και
β) «ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΥΘΕΙΟΥ» με μαέστρο την κα. Χρυσάνθη Μάνδρου - Φιλιππάκου, καθηγήτρια Μουσικής.

Εύστοχα σχόλια και ερμηνεία σε βάθος της Παραδοσιακής μας Μουσικής έκανε ο κ. Δημήτρης   Βαχαβιώλος, Δρ. της Βυζαντινής Ιστορίας και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας, ενώ εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης «Ο ΠΑΡΝΩΝ», με  επικεφαλής την κα. Αντωνία Κολοβού, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Παρουσιαστής της άρτια οργανωμένης αυτής εκδήλωσης ήταν ο κ. Παναγόπουλος Παν. , Δικηγόρος ενώ συνδιοργανωτής ήταν το Ν.Π.Π.Π. του Δήμου Σπάρτης και χορηγός η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Οι τρεις χορωδίες της Λακωνίας απέδωσαν με αρτιότητα ένα ιδιαίτερο απαιτητικό πρόγραμμα, εντυπωσιάζοντας το κοινό, το οποίο είχε κατακλύσει, κυριολεκτικά, την αίθουσα αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τις επευφημίες του.

Ήταν μια πρωτοφανής και συγκινητική , συνάμα , ανταπόκριση στην πρόσκληση συμμετοχής, η οποία δείχνει πόσο ο κόσμος διψά για επιστροφή στις ρίζες και στην παράδοση, που αποτελεί  την ζωογόνο φλέβα του Ελληνισμού και τη μόνη ασφαλή πυξίδα για το μέλλον .

Ήδη η Χορωδία Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Λακωνίας «Ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ», υπό την άξια καθοδήγηση του μαέστρου και προέδρου του Συνδέσμου κ. Τσαγκαρούλη Θεοδώρου, έβαλε τον πήχη ψηλά, γι’ αυτό και αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η νέα προγραμματισμένη εμφάνιση της χορωδίας, σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, με ιστορικά δημοτικά τραγούδια.

Δείτε το VIDEO από την εκδήλωση σε δύο μέρη

1ο μέρος


2ο μέρος

(Ευχαριστούμε τον κ. Β. Μητράκο για τις πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση)

===========