Επικαιρότητα - 10/7/2023


Λαμπρός ο Eορτασμός της διπλής Eπετείου στην Ελαφόνησο

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 εορτάστηκαν στην Ελαφόνησο, με την πρέπουσα λαμπρότητα, δύο επέτειοι : της ένωσης του νησιού με την Ελλάδα, ύστερα από την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την Αγγλία στις 6 Ιουλίου 1850, και των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου του νησιού, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 163 έτη λειτουργίας.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε στο εκκλησίασμα ο καταγόμενος από την Ελαφόνησο, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μέντης, ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Στη συνέχεια, επίσημοι και κοινό, μετέβησαν στον χώρο του Ηρώου, όπου τελέσθηκε από τον σεπτό Ποιμενάρχη επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και εκφώνηση πανηγυρικού λόγου από την Δήμαρχο Ελαφονήσου κα. Ευσταθία Λιάρου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσε το παρών, όπως κάθε χρόνο, η εξαιρετική Φιλαρμονική Βοιών.

============