Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Ημέρα τιμής και μνήμης για τους 118 εκτελεσθέντες στο Μονοδένδρι

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στην Σπάρτη τιμήθηκαν οι 118 εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας στο Μονοδένδρι από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.

Οι εκδηλώσεις στη Λακωνική πρωτεύουσα ξεκίνησαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας με Θεία Λειτουργία, Δοξολογία για την Εθνική Αντίσταση και επιμνημόσυνη δέηση για τους 118 συμπατριώτες μας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.


Ακολούθησε επίκαιρη ομιλία από τον δικηγόρο Σπάρτης και τέως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σπάρτης κ. Χρήστο Πλειώτα, ο οποίος αναφέρθηκε στα δραματικά γεγονότα των ημερών του Νοεμβρίου 1943, αλλά και στην εν γένει προσφορά της Εθνικής Αντίστασης στον απελευθερωτικό αγώνα.

Αμέσως μετά έγινε μετάβαση των επισήμων στο Ηρώο των 118 στο Μονοδένδρι, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια αποδόθηκαν τιμές.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ Αραχωβίτης και Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα. Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δήμου Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μοιράγιας, ο Διοικητής της στρατιωτικής φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Μαρουδάς, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων, φορέων και συλλόγων, καθώς και συγγενείς των εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας.

========