2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης


To 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης στο «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης»


Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μαγευτική παιδική θεατρική παράσταση: «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» που ανέβασε η θεατρική ομάδα Magic Dream στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σπάρτης, στο ισόγειο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

Η παράσταση ήταν βασισμένη στο κλασικό παραμύθι του Δανού λογοτέχνη και συγγραφέα παραμυθιών, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο οποίος αγάπησε τη ζωή και ερωτεύτηκε τον άνθρωπο, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του σε σειρές γενεών.

Όπως δήλωσε και η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Δαράκη, «η διάσημη φράση του Άντερσεν "Σσσστ …αρχίζει το παραμύθι και όταν τελειώσει θα ξέρουμε περισσότερα απ’ ότι τώρα" είχε πολλαπλή εφαρμογή, καθώς η όλη παράσταση, με τον αυτοσχεδιασμό, τη μουσική υποβολή, τον αφηγηματικό τρόπο, αλλά και τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης που υπήρξε μεταξύ ηθοποιών και παιδιών, επέτρεψαν στα παιδιά να γνωρίσουν σε βάθος τους χαρακτήρες του έργου, να εκφράσουν στιγμιαία τα πηγαία και έντονα συναισθήματά τους, να ισορροπήσουν συναισθηματικά μεταξύ κωμικού και δράματος και να ανυπομονούν διαρκώς για την εξέλιξη και το αναπάντεχο τέλος που τους επιφυλάχθηκε.

Επίσης, το εν λόγω θεατρικό δρώμενο περιείχε και μηνύματα αντι-ρατσιστικής παιδαγωγικής απέναντι σε άτομα με ειδικές κινητικές ικανότητες, καθώς και αυτά τα άτομα μπορούν να οπλιστούν με θάρρος, επιμονή και αγάπη και να φέρουν εις πέρας τους στόχους τους, όπως ακριβώς έκανε και ο μολυβένιος στρατιώτης».

=============