Δήμος Ευρώτα


Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ευρώτα

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Ευρώτα Πολιτικής Προστασίας κ. Δήμου Βέρδου, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας  για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων - παγετού περιόδου 2017-2018. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η προϊστάμενη του Τμήματος Σχεδιασμού και Πρόληψης της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, κ. Μαρία Σωτηροπούλου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αντιμετώπισης και Αποκατάστασης της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, κ. Σωτήρης Κούνας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λακωνίας, κ. Βασίλης Παπαδουλάκης, ο Ανχης του ΚΕΕΜ κ. Καπονικολός, ο Διοικητής της Π.Υ. Μολάων, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Ευρώτα, εκπρόσωπος του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, ο Δασάρχης Σπάρτης, ο Δασάρχης Γυθείου, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ευρώτα, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, εκπρόσωπος των εθελοντών πυροσβεστών του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Μυρτιάς, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της ΠΕΔ, κ. Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων και έργων για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων εν όψει της χειμερινής περιόδου. Επιπρόσθετα τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων πολιτικής προστασίας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ

===================