Παρέμβαση Δαβάκη στη Βουλή για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης.


Παρέμβαση Δαβάκη στη Βουλή για τη συνέχιση των εργασιών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης.

5/7/2011

Την άμεση αντίδραση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προκάλεσε η έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, σχετικά με την προκλητική και αναιτιολόγητη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων, να διακόψει την απαραίτητη  χρηματοδότηση συνέχισης των εργασιών που πραγματοποιούνται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, για την ανακατασκευή της κτηριακής του υποδομής.

Στην Ερώτηση του ο Λάκωνας Βουλευτής, ζητά την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργών Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου και Υποδομών κ. Γιάννη Ραγκούση, υπό την εποπτεία των οποίων ανήκει ο Ο.Σ.Κ, για την ανάκληση της άδικης  απόφασης του Δ.Σ του Ο.Σ.Κ προκειμένου να συνεχισθούν κανονικά οι εργασίες ανακατασκευής στο κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, τις οποίες ήδη από τα τέλη του 2010 πραγματοποιεί  ιδιωτική τεχνική εταιρεία, με χρηματοδότηση εξασφαλισμένη ήδη από το 2007.

Ο κ. Δαβάκης αναφέρει στους κ.κ. Υπουργούς ότι το κτήριο που στεγάζει το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Σπάρτης, έχει κριθεί ακατάλληλο για τη διεξαγωγή μαθημάτων από τη σχολική χρονιά 2005-2006, ενώ έξι χρόνια μετά οι ευθύνες που έχει η Πολιτεία είναι τεράστιες διότι οι μικροί μαθητές πραγματοποιούν τα μαθήματα τους σε λυόμενες αίθουσες, η καταλληλότητα των οποίων αμφισβητείται, προκαλώντας όπως είναι φυσικό τη δίκαιη ανησυχία και αγανάκτηση των γονέων των μαθητών.

Επιπλέον ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του κάνει αναφορά και στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι εργασίες κατασκευής από τον ΟΣΚ του νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Λύκειο και το ΤΕΕ του Γυθείου.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης θέτει τα ακόλουθα δύο ερωτήματα προς τους κ.κ. Υπουργούς, υπό την ευθύνη των οποίων εντάσσονται οι εργασίες ανακατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης:

α)Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να ανακληθεί η άδικη απόφαση που έλαβε το Δ.Σ του Ο.Σ.Κ (9402/2-5-2011, αρ. 105 παρ. 8), με την οποία σταματά τη χρηματοδότηση των εργασιών ανακατασκευής που πραγματοποιούνται στο κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης ;

β) Πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες ανακατασκευής στο κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης αλλά και στο νέο κτήριο που θα στεγάσει το Λύκειο και το ΤΕΕ του Γυθείου ;