5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης


«Περί αστέρων και γαλαξιών …» στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης


Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ., με την ευκαιρία εγκατάστασης του Φορητού Ψηφιακού Πλανηταρίου στον αύλειο χώρο του 5ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης επί 3/ήμερο, θα δοθεί διάλεξη και θα ακολουθήσει συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου σχετικά με το ηλιακό μας σύστημα και την ερασιτεχνική αστρονομία.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία - αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν - να παρατηρήσουν με τηλεσκόπιο τον νυκτερινό ουρανό και την επιφάνεια της Σελήνης, να εντοπίσουν τον πλανήτη Κρόνο με τους δακτυλίους του - ο οποίος αυτή την περίοδο είναι ορατός από την περιοχή μας - και να αναγνωρίσουν τους αστερισμούς με green laser.

Στην όλη εκδήλωση που παρέχεται εντελώς δωρεάν είναι ευπρόσδεκτοι παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Την επομένη ημέρα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. θα γίνει επίσης δωρεάν προβολή της πλανηταριακής παράστασης «Από τη Γη στο Σύμπαν», αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - οι οποίοι μπορούν να έχουν μαζί τους και ένα/μία συνοδό.

Σημειώνουμε, ότι η εν λόγω προβολή έχει μεταγλωττιστεί σε 24 γλώσσες και προβάλλεται ήδη σε πάνω από 700 πλανητάρια, παγκοσμίως. Οι συμμετέχοντες, μετά το τέλος της παράστασης, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον νυχτερινό ουρανό με τηλεσκόπιο και να εστιάσουν σε αστρικά σώματα.

Θυμίζουμε, ότι το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο βρίσκεται υπό την εποπτεία του Νικόλαου Ματσόπουλου, αστρονόμου - πλέον των τεσσάρων δεκαετιών - του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

============