Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας


Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς στη Λακωνία

Συνελήφθησαν είκοσι έξι άτομα, προσήχθησαν είκοσι οκτώ και έ γινε έλεγχος σε εκατόν πενήντα οκτώ άτομα και πενήντα δύο οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι δύο παραβάσεις. Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε στις 25.9.2017 το πρωί, αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς στους Δήμους Ευρώτα και Σπάρτης Λακωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Αργολίδας και Αρκαδίας, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία υλοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν πενήντα οκτώ (158) άτομα και πενήντα δύο (52) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) άτομα και συνελήφθησαν είκοσι έξι (26) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

    Δεκατέσσερα (14) άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
    Τρία (3) άτομα, για καταδικαστικά έγγραφα.
    Εννέα (9) άτομα, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκατρείς (13) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και εννέα (9) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία και μεταλλικά αντικείμενα, των οποίων η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής, ερευνάται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

=======