15/9/2017


Παλαιομονάστηρο Βρονταμά : Με ιδιαίτερη κατάνυξη οι Εκδηλώσεις για την 192η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στο Παλαιομονάστηρο Βρονταμά Δήμου Ευρώτα

 

Κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ευρώτα Λακωνίας οργανώνει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις προς τιμήν της ιστορικής επετείου του Ολοκαυτώματος της Μονής Παλαιομοναστηρίου, κατά την οποία το 1825 στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, τα στρατεύματα των Οθωμανών, εξόντωσαν εκατοντάδες κατοίκους του Βρονταμά.

Οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις περιελάμβαναν : επίσημη δοξολογία στη Μονή Παλαιομοναστηρίου Βρονταμά με παράταξη στρατιωτικού αγήματος στην είσοδο της Μονής, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ευρώτα κ. Σωτηράκο Γεώργιο, σύντομο χαιρετισμό από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Φιλιππάκο Τζανέτο, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών, Εθνικό Ύμνο από μαθητές και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ελένης Στρατήγη.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Φιλιππάκος Τζανέτος, οι Βουλευτές του Νομού Λακωνίας κ.κ Αραχωβίτης Σταύρος και Δαβάκης Αθανάσιος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο Ανώτερος Στρατιωτικός Διοικητής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου Ιορδάνης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Τριγώνης, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων, αντιπροσωπείες σχολείων και πλήθος κόσμου.

 Δείτε το video

Ευχαριστούμε τον κ. Παναγιώτη Κατσάμπη για το video

========================