Ιερά Μητρόπολη Μάνης - 10/9/2017


Πλήθος κόσμου στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παναγίας Γιάτρισσας

Η εορτή του Γενεσσίου της Θεοτόκου, η πρώτη θεομητορική εορτή του Εκκλησιαστικού Έτους, συγκέντρωσε τα πλήθη των πιστών για ακόμα μια χρονιά, από την Λακωνία και τη Μεσσηνία στο όμορφο Μοναστήρι της Παναγίας Γιάτρισσας.
Το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Μπολοβίνος.
Προ της απολύσεως έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ανέφερε πως "η κοσμοπλημμύρα των πιστών χθές και σήμερα στην Ιερά Μονή δείχνουν πως υπάρχει ελπίδα για τη Θεοσκέπαστη και Παναγιοσκέπαστη χώρα μας".
Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Μαρουδάς, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας Αντιπύραρχος κ. Γεωργανάς, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής" Επιπυραγός κ. Γραφάκος, ο πολιτευτής Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλης.

===========