Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε η Ι.Μ Ζερμπίτσης

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή η ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης στον Ταΰγετο εόρτασε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεομήτορος.

Το απόγευμα της Τρίτης 22 Αυγούστου 2017 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και παρουσία πλειάδας κληρικών.

Στον πάντα μεστό μηνυμάτων λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον θεομητορικό ύμνο «Νενίκηνται της φύσεως οι όροι, εν σοι Παρθένε άχραντε» τονίζοντας ότι η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αποτελεί ευκαιρία, για να αναλογισθούμε την άβυσσο του μυστηρίου, που καλύπτει το πάνσεπτο πρόσωπο της Παναγίας μας, αλλά και την υπέρτατη ευεργεσία της προς το ανθρώπινο γένος.

Ακολούθησε περιφορά του Ιερού Επιταφίου της Παναγίας πέριξ του Ιερού Ναού.
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου.

Επίκαιρα μίλησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Μετά το πέρας της πανηγύρεως προσφέρθηκε κέρασμα κατά τη μοναστική τάξη.