ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ


Δύο οι νεκροί από το εργατικό ατύχημα σε αντλιοστάσιο του Δήμου Ευρώτα


Τρίτη 1/8/2017, ώρα 10.15 το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε, σήμερα το πρωί (Τρίτη 1/8/2017), ένας εργάτης - υπήκοος Βουλγαρίας - που εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε φρεάτιο αντλιοστασίου (βιολογικού καθαρισμού) του Δήμου Ευρώτα έχασε τις αισθήσεις του.

Δυο πολίτες, αντιλαμβανόμενοι το γεγονός, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Επίσης, ένας ακόμα άνδρας 22 ετών τραυματίζεται και αυτός.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, οι άνδρες της οποίας ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του τον εργαζόμενο και τραυματισμένους τους υπολοίπους.

Ο εργαζόμενος - υπήκοος Βουλγαρίας - που έχασε τις αισθήσεις του κατά το εργατικό ατύχημα, απεβίωσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, το οποίο συνεχίζεται, ο ένας από τους πολίτες που προσπάθησαν να βοηθήσουν, είναι και αυτός νεκρός.

Oι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και τις μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη, μια και οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό δυστύχημα βρίσκονται σε εξέλιξη.

===============

H EΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Σήμερα Τρίτη 1/8/2017 γύρω στις 10:30 το πρωί, διακομίσθηκαν από το ΕΚΑΒ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γεν. Νοσ. Λακωνίας (Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης) τρεις εργάτες, που εργάζονταν σε συνεργείο καθαρισμού του Κέντρου Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Ευρώτα, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας. Το συνεργείο ανήκε σε ιδιώτη εργολάβο.
Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μπήκαν από την πρώτη στιγμή σε κατάσταση συναγερμού, με αποτέλεσμα οι όποιες προσπάθειες κατεβλήθησαν, να εκδηλωθούν στον ελάχιστο χρόνο.
Εξ’αυτών:
1. Άνδρας ηλικίας 37 ετών. Προσήλθε άσφυγμος και χωρίς δική του αναπνοή. Έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, οι οποίες όμως δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα απλώς να διαπιστωθεί ο θάνατός του.
2. Άνδρας 22 ετών. Ήρθε σε κωματώδη κατάσταση, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Διασωληνώθηκε άμεσα, κατεβλήθησαν συνεχείς προσπάθειες αναρρόφησης υγρών από τους πνεύμονες. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και κρίσιμη. Μόλις σταθεροποιηθεί, θα διακομισθεί σε Μ.Ε.Θ.
3. Άνδρας 66 ετών. Προσήλθε με μέτρια αναπνευστική ανεπάρκεια, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή και ικανοποιητική.
Επίσης, δυο πυροσβέστες-διασώστες καθώς και ένας αστυνομικός με αναπνευστικά προβλήματα.
Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει δυστυχώς και δεύτερος νεκρός. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 40 ετών, αγνώστων στοιχείων, ο οποίος διακομίσθηκε νεκρός, στο Κ.Υ. Βλαχιώτη.
Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν Λακωνίας, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια τους, στις οικογένειες των νεκρών.

                                         Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
                                                  Σωτήρης Μπότσιος