Η καταστροφή στα Βάτικα από τη φωτιά (17/7/2015)


Θανάσης Δαβάκης : Να κατατεθεί το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την καταστροφική πυρκαγιάς στα Βάτικα (Ιούλιος 2015)

Την κατάθεση του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχετικά με τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στα Βάτικα (Ιούλιος 2015) ζήτησε σήμερα 24/7/2017 από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ:

Κατάθεση πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την καταστροφική πυρκαγιά στα Βάτικα στις 17 Ιουλίου 2015

Στις 17 Ιουλίου 2017 συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά στα Βάτικα Λακωνίας, χωρίς ακόμη οι κάτοικοι της περιοχής να γνωρίζουν τους υπαίτιους και τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν σε αυτόν τον όλεθρο. Συγκεκριμένα, παρά τις διαρκείς και έντονες προσπάθειες φορέων και Συλλόγων της περιοχής, όπως για παράδειγμα η Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής, το σχετικό πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.
Η δημοσιοποίηση του πορίσματος είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της διαδικασίας επούλωσης των πληγών των Βατικιωτών, μετά από μία τόσο μεγάλη καταστροφή.
Συνεπώς ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:
1.    Έχει ολοκληρωθεί, δύο χρόνια μετά, το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή των Βατίκων Λακωνίας και αν ναι τι περιλαμβάνει αυτό;
2.    Να κατατεθεί το σχετικό πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Ερωτών βουλευτής
Αθανάσιος Π. Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ