«Κρόνιο Πέρασμα 2017»


Επιτυχής η αθλητική διοργάνωση «Κρόνιο Πέρασμα 2017» ενώνοντας για 4η συνεχή χρονιά τα χωριά του Πάρνωνα σε Αρκαδία και Λακωνία


Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού (ΦΔΟΠΥΜ) συμμετείχε για 4η συνεχή χρονιά στην συνδιοργάνωση του αγώνα υπεραπόστασης 70 χλμ. στον Πάρνωνα «Κρόνιο Πέρασμα: τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών» που διεξήχθη στις 15.07.2017 με σημείο αφετηρίας και τερματισμού τον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας.

Τον αγώνα διοργάνωσαν οι Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ΦΔΟΠΥΜ, τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου με την αρωγή φορέων και επαγγελματιών της κοινότητας και την ευγενική συμμετοχή του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Απόλλων Δυτ. Αττικής.

Το σημαντικό αθλητικό γεγονός ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 156 αθλητών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Η χάραξη της κυκλικής διαδρομής χαρακτηρίζεται από τοπία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, έχοντας αφετηρία τον Αγ. Πέτρο και κατεύθυνση προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνώντας από τον κόμβο των Τσιντζίνων (ή Πολύδροσο), διασχίζοντας τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα ώστε να καταλήξει πίσω στον Άγιο Πέτρο.

Συμπληρωματικά, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την ίδια μέρα και ένας δεύτερος παράλληλος αγώνας, συνολικής απόστασης 37,5 χλμ. με το όνομα «Δρόμοι του Πάρνωνα ή Ημικρόνιον Πέρασμα».

Ο ΦΔΟΠΥΜ, ως μέλος της επιτροπής συντονισμού του αγώνα και στοχεύοντας στην επιτυχία της διοργάνωσης, έκανε έκκληση στα μέλη της εθελοντικής ομάδας του να στηρίξουν και να προβάλλουν το ιδιαίτερο αυτό αθλητικό γεγονός και συνεργάστηκε με τους κατά τόπους φορείς, εθελοντές, συλλόγους και οργανώσεις για την προετοιμασία του Κρονίου Περάσματος, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η οποιαδήποτε εκκρεμότητα ως προς τη στελέχωση και τις προμήθειες των σταθμών ανεφοδιασμού, την απομάκρυνση απορριμμάτων, την υγειονομική κάλυψη του αγώνα, κ.α. Παράλληλα, κάλυψε διοικητικά την αθλητική εκδήλωση και ανέλαβε την οργάνωση και την στελέχωση ορισμένων από τους 13 σταθμούς ανεφοδιασμού των αθλητών.

Σημαντική ήταν και η αρωγή του προσωπικού του ΦΔΟΠΥΜ, το οποίο συνέβαλε ενεργά στην ενδεκάωρη διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης, τόσο με την στελέχωση σταθμών ανεφοδιασμού όσο και με την χρήση των οχημάτων του ΦΔΟΠΥΜ του για την υποστήριξη του αγώνα.

Το Κρόνιο Πέρασμα 2017 ολοκληρώθηκε με μια συγκινητική τελετή για τους δώδεκα πρώτους αθλητές και αθλήτριες, καθώς και την απονομή βραβείων και αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της κοινότητας του Αγίου Πέτρου προσέφεραν και φέτος ένα συμβολικό κέρασμα σε όλους τους αθλητές, ενώ προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγώνας για τα παιδιά εντός του χωριού.