Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Λακωνία


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εξήντα έξι (66) άτομα, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τρία (123) και έ γινε έλεγχος σε εννιακόσια τριάντα ένα (931)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια σαράντα πέντε (645) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες τριάντα τέσσερις (334) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκε μία (1) περίπτωση κλοπής σε επιχείρηση, στην Αργολίδα

Κατασχέθηκαν, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, τσιγαριλίκι κάνναβης, όχημα κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 2.6.2017 έως και 15.6.2017, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια τριάντα ένα (931) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια εβδομήντα πέντε (675) ήταν ημεδαποί και διακόσια πενήντα έξι (256) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια σαράντα πέντε (645) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τρία (123) άτομα, από τα οποία εβδομήντα τρία (73) ήταν ημεδαποί και πενήντα (50) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα έξι (66) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

    Ένας (1) αλλοδαπός στη Αργολίδα, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
    Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για κλοπή.
    Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
    Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους .
    Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για κλοπή.
    Μία (1) ημεδαπή στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
    Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
    Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
    Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
    Εννέα (9) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
    Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
    Μία (1) ημεδαπή στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
    Επτά (7) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Έξι (6) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
    Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
    Οκτώ (8) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Έξι (6) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

· Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε επιχείρηση ημεδαπού, που είχε γίνει την 8.6.2017, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 37χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες τριάντα δύο (332) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

    -100- μέτρα καλώδιο, το χρηματικό ποσό των -410- ευρώ, κινητό τηλέφωνο και όχημα, στην Αργολίδα,
    μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, στην Κορινθία,
    μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, στη Λακωνία,

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.