Ομιλία κ. Αποστολάκου στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.


 

 

28/6/2011

Στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015, συμμετείχε ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ομιλία του Πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι επιλέγει για ακόμη μία φορά την τακτική της έντασης που δεν εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει ανάγκη ο τόπος και ο Ελληνικός λαός. Επεσήμανε επίσης, την πασιφανή αντίφαση και την αναντιστοιχία μεταξύ Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Ευ. Βενιζέλου, όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις τους.  

Στην κατηγορία του Πρωθυπουργού πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πήρε μέτρα το 2009, ο κ. Αποστολάκος υπενθύμισε πως στις προσπάθειες της τότε Κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικά μέτρα, ο κ. Παπανδρέου απαντούσε με ένα διαρκές «όχι», υποστήριζε πως δεν υπήρχε διεθνής οικονομική κρίση, υποδαύλιζε ακόμη και με την παρουσία του την κοινωνική ένταση, υποσχόταν τα πάντα στους πάντες με αποκορύφωμα το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» και έσερνε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με τους γνωστούς εκβιασμούς για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αποστολάκος σημείωσε την αντίφαση μεταξύ Πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομικών όταν ο πρώτος ασκεί κριτική στη στάση της Νέας Δημοκρατίας και ο δεύτερος κάνει λόγο για έμμεση συναίνεση. Όπως επίσης η θέση του κ. Βενιζέλου που δεν υποστήριξε ποτέ πως υπάρχει αποκλειστική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για την κρίση, σε αντίθεση με την άποψη του κ. Παπανδρέου που ούτε οι Υπουργοί του πλέον δεν την υιοθετούν.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, ο Βουλευτής Λακωνίας τόνισε πως η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική δεν είναι μονόδρομος και σίγουρα δεν προέκυψε με τον πρόσφατο ανασχηματισμό. «Η κυβέρνηση κουβαλά μία διαδρομή 2 ετών, που δεν μπορεί να παραγραφθεί και να λησμονηθεί. Κανείς δεν σας δίνει συγχωροχάρτι, ούτε λευκή επιταγή. Καταψηφίζω λοιπόν την κυβερνητική πρόταση» σημείωσε χαρακτηριστικά.