Λακωνία - Θέματα Πολιτισμού


Σύσκεψη Αραχωβίτη με τη Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού για σημαντικά θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Λακωνίας


Σύσκεψη με τη Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη είχε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, ο Bουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, όπου και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του νομού Λακωνίας.

Πιο συγκεκριμένα:

•    Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Κ.Α.Σ με δύο θέματα λακωνικού ενδιαφέροντος: Τον χειρισμό των ευρημάτων στο χώρο ανέγερσης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, καθώς και τον χειρισμό του Σπηλαίου «Αλεπότρυπα» στον Διρό Μάνης.

•    Την πορεία και τα προβλήματα της μετατροπής σε αορίστου χρόνου της σύμβασης όσων εργαζομένων έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις

•    Λεπτομέρειες για την επίκειμενη προκήρυξη πρόσληψης αρχαιοφυλάκων. Τεκμηριώθηκε η αναγκαιότητα για πρόσληψη αρχαιοφυλάκων με μόνιμη σχέση εργασίας στη Λακωνία και συγκεκριμένα για το Μουσείο της Νεάπολης, το Κάστρο Γερακίου και τις αρχαιότητες της Σπάρτης. Συζητήθηκαν επίσης τα κριτήρια πρόσληψης

•    Συντήρηση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης. Πρόκειται για ένα έργο που είναι απαραίτητο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, το οποίο διαχειρίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

•    Τα προβλήματα και η στρατηγική επίλυσής τους σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.