Λακωνία - Θέματα Υγείας


Σύσκεψη Αραχωβίτη στο Υπουργείο Υγείας για την λειτουργία των Μονάδων Υγείας στη Λακωνία


Σύσκεψη του Βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη και του Διοικητή του Νοσοκομείου Λακωνίας Σωτήρη Μπότσιου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, στο Υπουργείο Υγείας.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν τα ακόλουθα ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την ομαλή λειτουργία των Μονάδων Υγείας στη Λακωνία :

1. Την επιτάχυνση των διαδικασιών στελέχωσης του Ακτινολογικού Τμήματος  της Ν.Μ. Σπάρτης τόσο με το προβλεπόμενο μόνιμο προσωπικό της προκήρυξης 7Κ, όσο και με εργαζόμενους μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο.

2. Την άμεση προκήρυξη μίας θέσης Αναισθησιολόγου στη Ν.Μ Μολάων
 
3. Την ένταξη ιατρικού εξοπλισμού και κτηριακών υποδομών των νοσηλευτικών μονάδων Σπάρτης και Μολάων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

4. Την επαναπροκήρυξη θέσης Ιατρού για το Κ.Υ Καστορίου και τη στελέχωσή του με αγροτικούς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 13/6/2017

Τα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr επικοινώνησαν - όπως σας είχαμε προαναγγείλει - με το Βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη για περαιτέρω ενημέρωση πάνω στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Αραχωβίτης, αφού μας επιβεβαίωσε το ακατάπαυστο ενδιαφέρον του για όλες τις Μονάδες Υγείας στη Λακωνία, μας ενημέρωσε ότι χθες Δευτέρα 12/6/2017 επισκέφθηκε τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Πάτρα με σκοπό τον άμεση δρομολόγηση των όσων συζητήθηκαν στη σύσκεψη του Υπουργείου Υγείας και αναμένονται εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τονίζοντας ιδιαίτερα την βαρύτητα που θα δωθεί και στα Κ.Υ του Νομού (π.χ Κ.Υ Βλαχιώτη).

Συγκεκριμένα : Καθορίστηκε επακριβώς το καθεστώς λειτουργίας του Τοπικού Ιατρείου της πόλης της Σπάρτης (ΤΟΜΥ) και ορίζεται υπεύθυνος λειτουργίας. Επιβεβαιώθηκε η διοικητική διαδικασία για τη μεταφορά των γειτονικών αγροτικών ιατρείων στο Κ.Υ Καστορίου. Εξειδικεύτηκαν οι διοικητικές διαδικασίες για την προκήρυξη της θέσης αναισθησιολόγου στη Ν/Μ Μολάων. Ξεκίνησαν οι διοικητικές διαδικασίες ένταξης στο ΠΑΑ ιατρικού εξοπλισμού στις Ν/Μ Σπάρτης και Μολάων (μηχανήματα αιμοκάθαρσης, κλίβανοι αποστείρωσης χειρουργείων κλπ) και κτιριακών υποδομών στη Ν/Μ Σπάρτης. Δρομολογήθηκε η πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού για τις δύο Ν/Μ με σχέση εργασίας παρεχόμενης υπηρεσίας. Δρομολογήθηκε η ομαλή λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Ξηροκαμπίου με αγροτικό Ιατρό σε καθημερινή βάση καθώς και μόνιμο Ιατρό.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Αραχωβίτης συνοδευόταν από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Μπότσιο και την Αναπληρώτρια Διοικήτρια κα. Μανωλάκου.