«Έφυγε» ο Δημήτρης Μπασούρης


Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί. «Έφυγε» ο Δημήτρης Μπασούρης


Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ, μετά την είδηση του χαμού του Δημήτρη Μπασούρη, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Α. και ταμίας της Ε.Ο.Κ.

Ο Δημήτρης Μπασούρης ήταν πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής από το 2009. Από το 2012 είχε αναλάβει τα καθήκοντα του ταμία της ΕΟΚ και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΚ από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Η ανακοίνωση της ΕΣΚΑ:

"Το ελληνικό μπάσκετ έγινε πιο φτωχό από το πρωί της Πέμπτης 1/6/2017, αφού ο πρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Α. και ταμίας της Ε.Ο.Κ. Δημήτρης Μπασούρης άφησε την τελευταία του πνοή, σκορπίζοντας τη θλίψη.

Η Ε.Σ.Κ.Α. συμμετέχει στο πένθος της οικογένειας, καταθέτοντας στεφάνι και σύσσωμο το Δ.Σ. της Ενωσης, θα συνοδέψει τον Δημήτρη Μπασούρη στον αποχωρισμό για το μακρινό ταξίδι, δίπλα στην οικογένειά του, στην οποία εκφράζουμε τα θερμά, βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Ευχόμαστε ο Θεός ν΄αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει υπομονή και δύναμη στην οικογένειά του να παλέψει για αυτό το τραγικό γεγονός.

Ο αγαπημένος μας Δημήτρης δεν θα είναι πια μαζί μας, αλλά θα ζει για πάντα στην καρδιά και τη σκέψη μας…".

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γρυπιώτης Ιωάννης μαθαίνοντας για το θάνατο του Δημήτρη Μπασούρη δήλωσε:

«Ο Δημήτρης Μπασούρης ήταν ο άνθρωπος της δράσης και της συνέπειας.
Υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το Μπάσκετ και τίμησε τα αξιώματα που κατείχε με δημοκρατικές διαδικασίες, προσφέροντας με τον αγώνα του και τις γνώσεις του.

Ως άνθρωπος της προσφοράς συνέβαλε θετικά και δημιουργικά στον τόπο μας, λόγω καταγωγής (Έλος Δήμου Ευρώτα) τόσο στην προώθηση του Μπάσκετ με την διοργάνωση μεγάλων τουρνουά, όσο και στην κατασκευή υποδομών, μεταξύ των οποίων και το Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη.

Με τον Δημήτρη Μπασούρη με συνέδεσαν πέραν των συγγενικών δεσμών, αγωνίες και αγώνες για την προώθηση του αθλητισμού στον Δήμο Ευρώτα και πάντα είχε τον τρόπο της ουσιαστικής προσφοράς.

Ο Δήμος Ευρώτα "χρωστάει" πολλά στον αείμνηστο Δημήτρη Μπασούρη και είναι βέβαιο ότι θα εκδηλώσει πρωτοβουλίες για να καταστήσει την μνήμη του διαχρονική και αιώνια !!!»

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΔΗΜΗΤΡΗ…»