Ερώτηση του Θ. Δαβάκη για το Κ.Π.Ε στον Αγ. Νικόλαο Σμύνους.


 

Στη Βουλή η λειτουργία του Κ.Π.Ε Αγ. Νικολάου Σμύνους από το Θανάση Δαβάκη

27/6/2011

Τη συνέχιση αλλά και την περαιτέρω ενδυνάμωση της λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) στον Αγ. Νικόλαο Σμύνους ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως του Λάκωνα βουλευτή προς την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου έχει ως εξής:

Σε έγγραφο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος υψώνει φωνή διαμαρτυρίας εκφράζοντας τα συναισθήματα των πολιτών του Δήμου Ανατολικής Μάνης, εξαιτίας της καταστάσεως στην οποία έχει περιέλθει το Κ.Π.Ε. Σμύνους, το οποίο υπολειτουργεί.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι παλαιότερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε εκφράσει τη βούληση για μεταφορά των εγκαταστάσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου στις παλιές κατασκηνώσεις της Τ.Κ. του Αγίου Νικολάου Σμύνους.

Η συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου Κ.Π.Ε. πρέπει να θεωρείται δεδομένη, διότι αποτελεί ένα δυναμικό πόλο πνευματικής και πολιτιστικής ζωντάνιας και δημιουργικότητας, για ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Αποτελεί χρέος για την Ελληνική Πολιτεία να συνδράμει αποτελεσματικά για την αναβάθμιση αλλά και τον εκσυγχρονισμό του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή και λόγω του ότι εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές από ολόκληρη τη Λακωνία έχουν αγκαλιάσει τη λειτουργία του Κ.Π.Ε Σμύνους, θεωρούμε επιβεβλημένη τη συνέχιση της λειτουργίας του, τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του αλλά και τη μεταφορά του στις παλιές κατασκηνώσεις της Τ.Κ Αγίου Νικολάου.

Μολονότι όμως εδώ και καιρό η δημοτική αρχή της Ανατολικής Μάνης έχει αποστείλει σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με το οποίο ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΠΕ αλλά  και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του, τίποτα δεν έχει δρομολογηθεί προς την κατεύθυνση αυτή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν η κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας αλλά και ο εκσυγχρονισμός  των εγκαταστάσεων του Κ.Π.Ε Αγ. Νικολάου Σμύνους ;

2. Πότε θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Παιδείας για μεταφορά των εγκαταστάσεων του Κ.Π.Ε. Σμύνους από το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Νικολάου στις παλιές κατασκηνώσεις της Τ.Κ. Αγίου Νικολάου ;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης