ΚΕΕΜ Σπάρτης


Θανάσης Δαβάκης : «Άγνωστη η τύχη του ΚΕΕΜ μετά την αόριστη απάντηση του κ. Καμμένου»

Για το θέμα της αναστολής της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης μας ενημερώνει ότι :

Στις 3 Απριλίου 2017 είχα καταθέσει Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Τα ερωτήματα που έθεσα ήταν απλά και συγκεκριμένα: Πρώτον, ζητούσα να μάθω αναλυτικά το σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με τα νέα Σημεία Κατάταξης που θα λειτουργήσουν ανά την Επικράτεια. Δεύτερον, σε περίπτωση που το ΚΕΕΜ είχε εξαιρεθεί από τον κατάλογο αυτόν, ζητούσα να μάθω τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση.

Σήμερα το πρωί 28/4/2017 έλαβα την απάντηση του κ. Καμμένου : γενικόλογο και αόριστο κείμενο.

Από την απάντηση καθίσταται για ακόμη μία φορά προφανής η επιδερμική και καθαρά επικοινωνιακή αντίληψη με την οποία ο κ. Καμμένος προσεγγίζει κρίσιμα ζητήματα όπως η αναδιοργάνωση του συστήματος εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων.

Όσον αφορά το ΚΕΕΜ, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του - όπως η εξειδίκευση στην εκπαίδευση, οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις μεγάλης χωρητικότητας και η μακρά θεσμική μνήμη σε θέματα υποδοχής και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων - το καθιστούν μία προφανή επιλογή στο πλαίσιο της προδιαγραφόμενης νέας δομής των Σημείων Κατάταξης.

Ως εκ τούτου, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα με σκοπό να αποφευχθούν βεβιασμένες και πολιτικά καιροσκοπικές αποφάσεις από την πλευρά του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

(Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ερώτησης που είχε υποβάλλει στις 3/4/2017 ο κ. Δαβάκης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας).