Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν πενήντα οκτώ (58) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δεκαοκτώ (118) και έ γινε έλεγχος σε οκτακόσια σαράντα τέσσερα (844)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια πενήντα πέντε (655) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα έξι (296) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών, στην Αργολίδα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, όχημα κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 20.4.2017 έως και 25.4.2017, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια σαράντα τέσσερα (844) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια είκοσι επτά (627) ήταν ημεδαποί και διακόσια δεκαεπτά (217) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια πενήντα πέντε (655) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δεκαοκτώ (118) άτομα, από τα οποία εβδομήντα τρία (73) ήταν ημεδαποί και σαράντα πέντε (45) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα οκτώ (58) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο. Εννέα (9) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά. Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα. Έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού. Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για κλοπή. Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα. Πέντε (5) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Έξι (6) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο. Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους, ενώ ο ένας εξ αυτών και για καταδικαστικό έγγραφο.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, μία (1) περίπτωση κλοπής δίκυκλου οχήματος ημεδαπού, που είχε γίνει την 1/2.9.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 26χρονου ημεδαπού, για κλοπή οχήματος, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητήρας δίκυκλου οχήματος.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής από όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 19.4.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, 39χρονου, 36χρονης και ανήλικου, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα τρεις (293) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

Ένα (1) όχημα, ένας (1) κινητήρας δίκυκλης μοτοσικλέτας και -630- μέτρα καλώδιο, στην Αργολίδα. Μικροποσότητα ηρωίνης, στην Κορινθία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.