Ιερά Μητρόπολη Μάνης


Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Γύθειο


Στις 23 Απριλίου η Αγίας μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου είναι κάθε χρόνο ο φερώνυμος Μητροπολιτικός Ναός Γυθείου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Απριλίου 2017 τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλεως, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους πιστών.

Το θείο λόγο κήυρξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Μπολοβίνος.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 23 Απριλίου 2017, τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Προ της απολύσεως και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τιμές απέδωσε τιμητικό άγημα από το 3ο Τάγμα ΚΕΕΜ, που εδρεύει στο Γύθειο.

Το παρόν έδωσαν,μεταξύ άλλων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος ευσεβών πιστών.