Η πολιούχος της Μονεμβασίας Παναγία Χρυσαφίτισσα


Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβάσια


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή εόρτασε και φέτος η Μονεμβάσια την μνήμη της Πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας.

Το απόγευμα της Κυριακής 23 Απριλίου 2017, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του προσκεκλημένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.Εν συνεχεία τελέστηκε η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής και νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε η Ιερή εικόνα της Παναγίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου εψάλλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας στις δρομικές και τα καλντερίμια της βυζαντινής καστροπολιτείας, με κατάληξη στον Ιερό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε την πλειάδα των ευλαβών πιστών.Παράλληλα ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Αντώνιο για τη παρουσία και τα ευεργετικά λόγια τους καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στην πανήγυρη.

(Τα Λακωνικα Νέα .gr ευχαριστούν το photoreporter.gr & το pakialakonias.gr για τις φωτογραφίες που ευγενικά μας παραχώρησαν).