Μονεμβασιά - ΠΑΣΧΑ 2017


Στιγμές βαθιάς συγκίνησης την Μεγάλη Παρασκευή στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Στιγμές βαθιάς συγκίνησης έζησε πολύ μεγάλο πλήθος από επισκέπτες και κατοίκους της Μονεμβασιάς κατά την είσοδο του επιταφίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Άνω Πόλη της Μονεμβασίας, για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία της Μονεμβασιάς.

Η είσοδος του επιταφίου στην Αγία Σοφία και τα εγκώμια των παθών από τις χορωδίες της Μονεμβασιάς θα μείνουν χαραγμένα στην μνήμη όλων όσων είχαμε την μοναδική τύχη να τα ζήσουμε.

Η περιφορά του επιταφίου στα καλντερίμια της Άνω και Κάτω Πόλης σε μια μαγευτική βραδιά έδωσε την δυνατότητα στους πολυάριθμους επισκέπτες και τους κατοίκους της Μονεμβασιάς να νιώσουν το μεγαλείο και τη μοναδικότητα της ιστορικής μας πόλης.

Ως εκπρόσωπος του Δήμου Μονεμβασίας οφείλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τον εφημέριο της Μονεμβασίας πατέρα Κωνσταντίνο Κρυπωτό, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία και την υλοποίηση για το δύσκολο εγχείρημα της περιφοράς του επιταφίου στην Άνω Πόλη και την Αγία Σοφία, τον Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη για την υλοποίηση από την πλευρά του Δήμου όλων των υποστηρικτικών δράσεων, τους υπαλλήλους του Δήμου Μονεμβασίας για την εργασία όλες τις προηγούμενες ημέρες για την προετοιμασία των τελετών, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σπάρτης και του προσωπικού της υπηρεσίας αρχαιοτήτων, τον Λιμενάρχη Νεαπόλεως και τον Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, τον Γιώργο Δέμελο και τη Δανάη Γιαννίση για την οργάνωση των χορωδιών και το μαέστρο Γιώργο Καλογεράκο για την παρουσία της φιλαρμονικής με τα παιδιά της Μονεμβασιάς.

Σταύρος Χριστάκος
Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας