Λακωνία - Πολιτική


Συναντήσεις του Βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρου Αραχωβίτη

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλήλων Λακωνίας είχε την Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, προβλήματα τα οποία δημιουργούν παρενέργειες στην ομαλή λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, έγινε αναλυτική συζήτηση για την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό Λακωνίας και τη στελέχωση αυτών, την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού καθώς και για την «εντοπιότητα» του αστυνομικού προσωπικού.

Κατά τη συνάντηση επικράτησε κλίμα συνεργασίας, διάθεση ανάδειξης των προβλημάτων και περαιτέρω προώθησή τους για επίλυση, προς όφελος της κοινωνίας.

Επίσης,

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά με υπηρεσιακούς παράγοντες των δασαρχείων Λακωνίας και Δασολόγους και κατόπιν με αντιπροσώπους του Τ.Ε.Ε. και του Νομαρχιακού Τμήματος Τεχνολόγων Μηχανικών Σπάρτης.

Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν εκτενώς  τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Το βασικότερο απ’ αυτά εντοπίζεται στο συνολικό κόστος που συνοδεύει τη διαδικασία άσκησης αντιρρήσεων από τους πολίτες, παρότι, σύμφωνα με τη νέα κατανομή, οι μειώσεις των τελών στις χαμηλές κατηγορίες φτάνουν έως και 60%.

Επισημάνθηκε επίσης το έλλειμμα πληροφόρησης προς τους πολίτες, ενώ υπογραμμίστηκε το πρόβλημα καταβολής του ανταλλάγματος χρήσης, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας στη χώρα.

Τέλος, συζητήθηκε λεπτομερώς το ζήτημα με τους δασωμένους αγρούς, που απασχολεί κυρίως τη Μάνη.

Κατά τις συναντήσεις επικράτησε κλίμα συνεργασίας και διάθεσης για την ανάδειξη των προβλημάτων στο σύνολό τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και τις προτάσεις που έχει προωθήσει, ώστε η διαδικασία να απλοποιηθεί ακόμη περισσότερο προς όφελος των πολιτών.