Οι βουλευτές Λακωνίας ΝΔ για τους συμβασιούχους Πυροσβέστες.


Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση σχετική με θέματα των συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

 Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητες και άκρως σημαντικές. Με τη δράση τους προσφέρουν ποικιλοτρόπως στην προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού μας πλούτου, των περιουσιών και των ζωών όλων μας.

Παρά την καθομολογούμενη προσφορά των συμβασιούχων πυροσβεστών, η πολιτεία εμφανίζεται ασυνεπής απέναντί τους σε σειρά θεμάτων που τους απασχολούν. Ειδικότερα και παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πρόσληψή των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Επίσης δεν έχουν ακόμη, υπογραφεί οι πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών για την εργασία των συμβασιούχων πυροσβεστών κατά το 2011.

Όσο για τους περίπου 1.700 εποχικούς πυροσβέστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πυροσβεστικό σώμα πενταετούς υποχρέωσης, δεν έχει υπάρξει καμία πρόνοια για το εργασιακό τους μέλλον.    

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί,

Πότε θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και πότε αναμένεται η πρόσληψή των επιτυχόντων;

Πότε θα υπογραφούν οι σχετικές πιστώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για την εργασία των συμβασιούχων πυροσβεστών για το 2011;

Θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόνοια για το εργασιακό μέλλον περίπου 1.700 συμβασιούχων πυροσβεστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πυροσβεστικό σώμα πενταετούς υποχρέωσης και ποια θα είναι αυτή;

===================================================================

Ερώτηση Δαβάκη στη Βουλή για ζητήματα που αφορούν τους συμβασιούχους Πυροσβέστες.

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, εκθέτει με Ερώτηση του στη Βουλή , ο Λάκωνας Βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του κάνει αναφορά στην έγγραφη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών (Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ) τα μέλη της οποίας υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί η παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν.

Συγκεκριμένα ο κ. Δαβάκης επισημαίνει πως παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών θα είχε δημοσιευτεί το αργότερο ως τις 15 Μαΐου, η πολιτεία ακόμη δεν έχει υλοποιήσει τη δέσμευση της. Έτσι ακόμη δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος.

Επιπλέον ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων πυροσβεστών, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για το 2011 αλλά και να υλοποιηθούν οι αρχικές δεσμεύσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Πυροσβεστικού Σώματος για τους 1.700 συμβασιούχους πυροσβέστες οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (ηλικιακό όριο κλπ) για να ενταχθούν στο σώμα των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.